17. mai 2010

Virsikune ricottakook šokolaadise üllatusega

No ei ole enam aega köögis toimetada... Laps on suur ja töö nõuab tegemist ning järjest vähem ja vähem jääb minu kurvastuseks aega toimetada oma lemmikkohas köögis. Minu mees teeb ka viimasel ajal rohkem süüa kui mina ja peab tunnistama, et fantaasiat tal selle kohapealt jagub. Peab blogimise meespoolele üle andma?!?! Igatahes ostsin poest suure purgi konservvirsikuid, mis on ilmselt patt praegusel rabarberi hooajal? Kuna ma ei ole kõige suurem rabarberi austaja, siis pistsin ricottakoogi sisse just neidsamu mahlaseid virsikupoolikuid. Kasutasin 20 cm läbimõõduga vormi, mistõttu suurema koogi tegemiseks tuleks võtta topelt kogus aineid. Eile võtsin aga sõranna juurest ikkagi kaks pirakat vart rabarberit, mille täna koogi sisse pistan. Näis mis saab. Äkki hakkab siiski veel maitsema...


Vaja läheb:
250 g ricotta kohupiima
300 ml Valio Alma juustumaitselist murakajogurtit
2 muna
40 g suhkrut
6 virsiku poolikut (konserv)
50 g šokolaadi (piimašokolaadi)
1 pakk Selga tiramisu küpsiseid
100 g võid


Tee nii:
1. Purusta küpsised ja sega sulatatud jahutatud võiga. Suru segu 20 cm läbimõõduga vormi põhja. Aseta vorm külma.
2. Vahusta munad vähehaaval suhkrut lisades ilusaks helekollaseks vahuks. Sega juurde jogurt ja ricotta.
3. Viiluta virsikud, lao vormi küpsisepõhjale. Virsikute peale purusta ca 50 g šokolaadi
4. Vala kõige peale ricotta-jogurti-muna segu. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 1 tund. Lase koogil jahtuda ning jäta külma üleöö seisma.

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails