4. mai 2010

Grillitud kalkuniliha ürdise fetakreemiga kreekapärasel salatipadjal

Kevade ja päikese tulekuga on viimasel ajal suur isu just värske järel, tahaks erinevaid salateid ja kergeid suppe süüa. Kreeka salat on alati üks minu suur lemmik olnud. Sedapuhku sai meesperele mõeldes salatile lisatud ka lihasem amps: grillitud kalkuniliha ürdise fetakreemiga.  Kogusest piisab kahele. 



Vaja läheb:
400 g kalkuniliha
75 g pehmet fetajuustu
2 spl hapukoort
jääsalatit (pool keskmise suurusega pead)
2 väiksemat tomatit
1/3 pikast kurgist
peotäis oliive
1/2 punast sibulat
oliiviõli
veiniäädikat
oreganot, basiilikut, tüümiani, karrit
meresoola


Tee nii:
Tambi kalkuniliha õhemaks ning vajadusel lõika meelepärase suurusega tükkideks. Piserda lihale õli ja maitsesta soola, 0,5 tl karri, 0,5 tl oregano ja 0,5 tl basiilikuga. Jäta maitsestuma. Vahusta fetajuust ja hapukoor koos oregano, tüümiani ja basiilikuga (lisa vastavalt maitsele). Jäta külma maitsetuma ja tahenema. Grilli liha kas grillil või ahjus vastaval režiimil. Haki jääsalat, viiluta sibul, tükelda tomat ja kurk ning aseta taldrikule. Piserda peale õli (50 ml) ja veiniäädika (1tl) segu, millele võid omakorda veel ürte lisada. Kui kalkuniliha valmis, siis määri sellele fetakreem ning aseta see salatile. Haki peale oliive. Head isu!

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails