30. oktoober 2011

Brokkoli-lillkapsa püreesupp sinihallitusjuustuga

Viimasel ajal on lihtsalt nii kiire, et mida rutem toidu valmis teha saab, seda parem. Ja nii on vist enamusel meist. Seega siit ühe üsna kiire supi retsept. Üldiselt eelistan ma valmistada püreesuppe, sest nii on võimalus teha nö ühe maitse suppe (tomatisupp, kõrvitsasupp, peedisupp, seenesupp jt), mis on tunduvalt lihtsam viis saada valmis üks kiire kausitäis toitvat sooja suppi. Samuti on püreesuppidele võimalik lisada igasugu head kraami nagu röstitud seemneid, idusid, saiakrutoone, riivitud juuste või siis eelmise päeva õhtusöögist järgi jäänud kanafileed ja nii edasi ja edasi ja edasi... Selged supid nõuavad rohkem aega ja pühendumist, eriti siis, kui tahad valmis keeta ka maitsva puljongi. 






Vaja läheb:
400 g brokkolit
400 g lillkapsast
150 g toorjuustu või sulatatud juustu
vett
soola
100 g sinihallitusjuustu
mõned viilud saia

Tee nii:
Aseta sinihallitusjuust sügavkülma. Tükelda brokkoli ja lillkapsas poti sisse ning lisa nii palju vett, et juurikad oleks kaetud. Aja keema ja hauta keskmisel kuumusel juurikad pehmeks. Samal ajal lõika saiaviilud kuubikuteks ning rösti kuumal kuival pannil. Riivi sinihallitusjuust. Kui juurikad on pehmed, siis lisa potti ka toorjuust/sulatatud juust ning lase saumiksriga püreeks. Maitsesta soolaga. Serveeri saiakuubikute, seemnete ja sinihallitusjuustuga.

Kogusest saab 4-5 portsu.

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails