20. september 2011

Hommikupuder pirni ja ingveriga

Õues vihiseb külm tuul ja päike ei taha ennast just väga tihti näidata. Jahe tuba sunnib hommikul kauemaks teki alla jääma, sest kohe üldse ei taha ärgata. Aga kui mõtteid ründab soe hommikupuder koos kuuma teega, siis libisevad varbad justkui iseenesest sussi sisse ja hommikumantel selga. Pott pliidile, teevesi keema ja mõne aja pärast ongi köök täitunud isuäratava pudrulõhnaga. Kui just piima põhja ei kõrveta... Ja magamistoast võib seepeale kostuda pisikeste jalakeste padinat, mis on suuna köögi poole võtnud, sest ka laps ei jää pudruhõngu peale kauaks voodisse.


Puder on üks lihtsamaid ja tervislikumaid viise hommiku alustamiseks. Ja lisada võib sinna ju kõike soolasest magusani. Kodune kõrvitsa-õunamoos kaerahelbepudrul või värskelt praetud kukeseened sibulaga tatrapudrul või törts tibukollast vaniljekastet koos värskete mustikatega riisipudrul... ja nii võiks jätkata veel ja veel. Ja kui putru järgi jääb, siis saab sellegi juba hoopis uue toidu sisse põimida. Aga sellest juba järgmises postituses.

Vaja läheb:
300 ml piima
2 dl kiirkaerahelbeid
soola, suhkrut
1 keskmine pirm
1 tl riivitud ingverit

Tee nii: 
Kuumuta piim keemiseni, lisa kaerahelbed, maitse järgi suhkrut ja soola ning sega. Kuumuta tasasel tulel kuni paksenemiseni. Tõsta pott tulelt. Riivi pudru hulka kooritud pirn ja ingver. Sega ja lase kaane alla paar minutit veel tõmmata. Ja valmis ta ongi.

3 kommentaari:

Merit ütles ...

Ma olen alati väga tänulik kui keegi jagab oma pudruretsepte, sest igahommikune kausitäis muutub väga ruttu üksluiseks ja uued ideed on rohkem kui teretulnud:) Seega, aitäh!

Andra Kalda ütles ...

Üksluisus on tõesti kiire tulema. Ma olin vahepeal päris pikalt pudru vastu, sest lihtsalt isu oli kadunud. Aga siis hakkasin vaikselt ennast igasuguste lisanditega jälle tagasi pudrukausi taha meelitama:)

Maarja-Liis ütles ...

Tegin. Lisasin kaneeli, võid, kõrvitsaseemneid, peale tumedat šokolaadi. Päris hea tuli.

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails