3. oktoober 2012

Ahjupeedid kitsejuustu-leiva täidisega

Peet on üks mu lemmik juurikas. Nii magus ja mahlane. Lisaks sellele, et temast saab väärt ja tervislikku soolast toitu, sobib ta hästi ka magusroogadesse. Ahjupeetidega natuke jauramist on, kui keedetud peeti ei ole võtta, kuid ma arvan, et vahelduseks tasub see lusikaga õõnestamine ja aurutamine end ära. Serveerida võiks neid salatipadjal või liha kõrvale. Mina sõin niisama koos rukolakuhja ja külma koorekastmega.


Vaja läheb:
6 väiksemat peeti, keedetuna*
1 viil leiba
80 g kitsejuustu
peotäis värsket majoraani
oliivõli
soola, pipart

Tee nii:
Õõnesta peedid seest lusikaga. Lõika leib hästi pisikesteks kuubikuteks ning sega kitsejuustu ja majoraaniga. Haki ka osa välja õõnestatud peedist väiksemaks ning lisa segule (ca 3 spl). Maitsesta soola ja pipraga. Täisa peedid seguga, nirista peale õli ning küpseta 180 kraadi juures ca 30 minutit.

*Kui sobiva suurusega keedetud peete ei ole, siis võib need eelnevalt 200 kraadi juures fooliumi all pehmeks küpsetada. Sel juhul vala vorm poolenisti vett täis ja tõsta natuke vett ka peedi sisse. Hautamine võtab umbes tund aega.

1 kommentaar:

Kaare ütles ...

Mmm... ja nii numpsikud näevad välja ;)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails