Umbes kuu aega tagasi kutsuti mind ja toidublogijat Ragnet Gildipäevade raames Päikeseraadiosse rääkima leivast ja leiva küpsetamisest. Sealt kutsuti meid juba edasi Hommikuloputaja saatesse ehk kaks korda kuus jagama retsepte, ideid ja nippe erinevatel teemadel. Ja nii ta nüüd ongi. 27.augustil lobisesime õuntest ja õunatoitudest - kookidest, moosidest, soolastest õunapirukatest, napsust ja isegi nahale noorust andvast õunasest näomaskist.
Järgmisel korral, 10.septembril on plaanis ette võtta üks suur pirakas kõrvits, millest saab suppi, kooki, saia ja muffineid ning kindlasti jagub osa ka hoidistesse ja mõnusalt ahju küpsema. Mida aga peale hakata kõrvitsas peituvate seemnetega? Kuulake meid juba järgmisel laupäeval, 10.septembril kell 10.05 sagedusel 92,7 Mhz, ja saate teada:) Kuulata on võimalik ka internetis (selleks mine Päikeseraadio kodulehele ja klõpsi ikoonile "Kuula netis".)
Järgnevad teemad on:
24.september - PUDRUD
Hommikusöök on päeva üks olulisem söögikord, mis peaks andma energia ja hea enesetunde kogu päevaks. Tervisliku hommikusöögi võti on loomulikult puder. Mida teha, et söök saaks huvitavam, maitseküllam ja põnevam nii suurele kui väikesele? Jagame ideid nii soolaste kui ka magusate putrude valmistamiseks ning anname nõu, kuidas ära kasutada hommikust alles jäänud putru.
8.oktoober - KÖÖGIVILJATOIDUD
Jutuks tulevad erinevad köögiviljadest pakatavad ahju- ja vormiroad, pirukad ja salatid. Anname nõu, kuidas on võimalik köögivilju toidu sisse nö ära peita, et ka pirtsakamad pisipreilid ja -härrad saaksid oma osa tervislikest viljadest. Oktoober on ühtlasi ka köögivilja kuu. Seega tuleb teemaks sel puhul spetsiaalselt valmiv kodulehekülg ja voldik ning erinevad köögiviljakuu üritused.
22.oktoober - SUPID
Supp on üks lihtsamaid ja maitsvamaid toite meie argipäevas. Jutuks tulevad külma sügisõhtut soojendavad püreesupid, kiireks lõuna-või õhtusöögiks sobivad alla-poole-tunni supid ning maiasmokkadele meelepärased magusad supid. Lisaks räägime ehtsa ja ausa puljongi valmistamisest.
5.november - LEIVATOIDUD
Leiba on võimalik peale "võikude" valmistamise kasutada erinevates toitudes. Leib kipub tihtipeale seisma jääma ja kõvaks minema. Jagame ideid, kuidas leivast teha nii soolast kui ka magusat ahjusooja vormi, kuidas valmistada leivakrõpse ja rukkileiva trühvleid ning loomulikult pühendame oma osa ka klassikalisele leivasupile.
19.november - LIHTSAD AHJUROAD
Mis saab olla lihtsam kui pista toiduained potti, pott ahju ja tunni aja pärast ahjust välja võtta imemaitsev roog? Teemaks tuleb lisaks kiirete ahjupotitoitude valmistamisele liha aeglane küpsetamine koos ürtidega. Millised ürdid aga ahjuroogadesse sobitada? Sellest räägime samuti.
3.detsember - SOOJENDAVAD TALVEJOOGID
Tee, kohv, kakao...neid joome ja teame me kõik. Kuidas aga valmistada nimetatud jooke veidi värskemal ja erilisemal moel? Kardemon, tšilli, piparmünt, kodutehtud jäätis, jõuluvürtsid, šokolaad... need on vihjed keha ja hinge soojendavate talvejookide valmistamiseks!
9.detsember - SÖÖDAVAD JÕULUKINGITUSED - ERISAADE kell 11.30 - 12.30
Jõulud on andmise ja kinkimise aeg. Kingitusel on palju suurem väärtus, kui see on ise tehtud, ikka sooja käe ja südamega. Teemaks tulevad maiustused, küpsetised ja joogid, mida on võimalik Päkapikkude või Jõuluvanaga kingisaajale saata. Lisaks anname ideid, kuidas söödavate kinkide pakkimisel rakendada uuskasutust ehk kuidas kodus ise olemasolevast materjalist meisterdada vahvaid kinkekotte- ja karpe.
17.detsember - PIDULIKUD MAGUSROAD JÕULULAUALE
Jõulumagustoidud, lihtsamad ja keerulisemad koogid, jõulukeeksid ja piparkoogid... kõik need magusroad passivad oivaliselt jõululauale. Kuidas aga muuta tavalised jõuluküpsetised veidi erilisemaks ja uhkemaks? Mida põnevat saab valmistada piparkookidest?
1 kommentaar:
Äge! Juba järelkuulasin teid :)
Postita kommentaar