Ühe pühapäeva lõunal kolis minu kööki üks suur paks kõrvits ja nõudis, et temaga tegelema hakataks. Lõikasin temast siis suure sektori ja tegin klassikalist kõrvitsasalatit, kuid veidi erilisemal moel. Kõrvitsakest on jagunud supi tegemiseks, pasta sisse, õuntega koos moosipurki, püreestatuna muffinitaignasse, vormiroa sisse, riivituna kotlettidesse ja ka niisama ahjus röstimiseks. Aga ikka veel irvitab osake temast kööginurgas ja nõuab tähelepanu. Nüüd võin küll öelda, et kõrvitsaisu on selleks aastaks otsa saanud.
400 g pastat
200 g kooritud puhastatud kõrvitsat
1 sibul
200 ml 10%-list koort
soola, pipart
parmesani juustu
võid/õli praadimiseks
Tee nii:
Keeda pasta ja jäta nõrguma. Riivi jämedalt kõrvits. Haki sibul. Kuumuta pannil või/õli, lisa kõvits ja sibul ning prae mõnusalt pehmeks ja klaasjaks. Lisa pannile koor ja kuumuta, kuni see hakkab kergelt podisema. Lisa pasta, sega ja lase mõned minutid veel podiseda kuni koor imbub kergelt pasta sisse. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerimisel riivi peale parmesani juust.
1 kommentaar:
Kõrvits on viimane asi mida ma söön, kuid see roog oli ime hea
Postita kommentaar