6. aprill 2011

Mesises marinaadis küpsenud kanakintsud ja sibulapoolikud

Magusale vahelduseks ka midagi soolast. Kintsudega koos soovitan vormi või ahjupannile panna ka sektoriteks lõigatud kartulid, mis on eelnevalt segatud selles samas marinaadis. Ja kui ahjuvormi põhja jäänud rasvale lisada kaks supilusikat hapukoort, saab väga maitsva kastme:) 




Vaja läheb:
2 spl punase veini äädikat
2 spl mett
2 suurt küünt küüslauku
2 spl hakitud tilli
0,5 tl musta pipart
50 g toorjuustu
soola
4 kanakintsu
2 sibulat
soovi korral 5 kartulit, sektoriteks lõigatuna



Tee nii:
Sega omavahel veiniäädikas, mesi, pressitud küüslauk, till, must pipar ja toorjuust. Pese kanakintsud külma veega ja kuivata majapidamispaberiga. Koori sibulad ja lõika pooleks. Määri kintsud naha alt ja pealt korralikult soolaga sisse. Tõsta marinaad kintsude naha alla ja peale. Veereta ka sibulapoolikuid marinaadis ja tõsta need kintsude vahele kaussi. Ülejäänud marinaad kalla kanale peale.Võimalusel jäta paariks tunniks külma maitsestuma. Kui soovid lisada ka kartulisektorid, siis tõsta kanakintsud ja sibulad ahjuvormi. Kartulisektorid pane kausi põhja jäänud marinaadi sisse, lisa ca 2 spl õli ja sega. Vala ka kartulid vormi. Küpseta 200 kraadi juures umbes tunnike, kuni kintsud on küpsed ja kuldpruunid. 

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails