Mõnus ahjusoe pirukas peedisõpradele. Kuna küüslaugu maitse kipub küpsedes kaduma, siis võib seda täidisesse julgelt lisada. Mugingi just viimast pirukaviilu piimakohvi kõrvale ja lohutan end sellega, et pirukas oma koostiselt ei tee väga liiga taljele:)
Vaja läheb:
150 g võid
1 dl rukkijahu
3 dl nisujahu
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1-2 spl külma vett
3 muna
200 g keedetud riivitud peeti
400 g kodujuustu hapukurgi ja tilliga (või maitserohelisega)
2-3 küüslauguküünt
50 g riivjuustu
Tee nii:
Valmista põhi. Selleks sega jahud, sool, küpsetuspulber ja lisa tükkidena külm või. Näpi ühtlaseks puruks. Lisa munakollane ja vesi ning sõtku kõik taignaks. Vajuta taigen vormi põhja ja äärtele ning tee taignale kahvliga mõned augud. Aseta vorm külma, kuni ahi soojeneb. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Samal ajal valmista täidis. Klopi lahti 2 muna koos põhja tegemisest üle jäänud munavalgega. Sega juurde riivitud peet, kodujuust, pressitud küüslauk ja lisa noaotsaga soola. Vala täidis põhjale ning raputa peale riivjuust. Küpseta 200 kraadil veel ca 30 minutit kuni juust on ilusti sulanud ja pruunistunud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar