9. aprill 2010

Makra-šampinjoni pasta mozzarellaga

Mees nimetab seda pastat maailma parimaks, pastasõber nagu ta on. Mis seal salata, ka mulle maitseb see roog väga. Ainult laps pipardab, sest talle ei maitse makra. Naljakas on vaadata, kuidas makrapulk suuni liigub ja sealt samamoodi lauale langeb, saateks eriti krimpsus grimass. Ilmselt  see suhteliselt spetsiifiline lõhn ei kutsu pulgakest isegi maitsma. 

Vaja läheb:
300 g pastat
200 g makrapulki või krabinuudleid
250 g šampinjone
125 g mozzarella kirsse
1,5 dl rõõskkoort
sidrunipipart
tüümiani
meresoola
praadimiseks õli ja võitükike


Tee nii:
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente. Pane ca 0,5 dl keeduvett kõrvale. Loputa makarone külma veega ja jäta nõrguma. Puhasta ja lõigu šampinjonid meelepärase suurusega tükkideks. Kuumuta pannil 2 spl õli, lisa võitükike (ca 1 spl) ja seened ning sega. Pruunista seeni, kuni neil on ilus krõbe jume. Maitsesta julgelt soolaga. Tükelda ka makra ja mozzarella. Vala pasta potti ja lisa rõõskkoor. Kuumuta segu seni kuni see hakkab kergelt podisema, vähenda pliidi kuumus keskmisele. Lisa makra ja seened ning sega. Kui pasta on korralikult kuumenenud, siis lisa ka kõrvale pandud pasta keeduvedelik ning maitsesta sidrunipipra ja vähekese tüümianiga. Kõige lõpuks lisa mozzarella, lase sel sulada ning serveeri.

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails