24. september 2012

Laisa perenaise ahjuõuna koogikesed

...või muffinid. Kuidas keegi soovib. Kuna mulle ei ole eriti meeltmööda õunte koorimine ja puhastamine, siis sai tehtud ühed laisa perenaise koogikesed. Taigen vormi, õunad sisse ja ahju. Kui õunad on hapukamad, siis tasub ohtralt jäätist, tuhksuhkrut või vaniljekastet kõrvale varuda. Koogikeste maitsestamisel võib igaüks vastavalt soovile lisada kardemoni, kaneeli või hoopis jahvatatud muskaatpähklit. Ja kui peres üks ei armasta kardemoni või teine kaneeli, siis koogikesed võib teha hoopis erineva maitsega. 


Vaja läheb:
1 muna
1 dl suhkrut
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl hapupiima või keefiri
0,3 dl õli
5 väiksemat õuna, soovitavalt magusat
jahvatatud muskaatpähklit, kaneeli või kardemoni


Tee nii:
Klopi muna suhkruga vahule. Sega juurde jahu, küpsetuspulber, hapupiim või keefir ja õli. Jaota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud muffinipesadesse. Raputa peale jahvatatud muskaatpähklit või kardemoni või kaneeli. Pista õunad taignasse. Küpseta 175 - 180 kraadi juures ca 30 minutit. 

Kogus: Kasutasin suurte muffinite vormi ja sain 5 koogikest. 


3 kommentaari:

Teevi ütles ...

Väga vahva idee ja kaunid pildid :)

Anonüümne ütles ...

Geniaalne retsept ja super-super pildid! Tahan seda kohe järele proovida.

Andra Kalda ütles ...

Proovi! Loodan, et maitseb :)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails