27. juuli 2012

Tikri-toorjuustukook martsipaniga

Tikripõõsa äärde sattudes võingi end sinna unustada. Võtan marja, kaks ja hetkega on pool põõsast tühi. Peale selle, et võin pool põõsast üksi tühjaks süüa, on mul veel nõme komme marja kestad välja sülitada, nii et peale minu lahkumist jääb põõsa kõrvale hunnik kestasid... jube elukas! Karusmarjapõõsaste hirm! Koogi sisse aga passivad tikrid ka koos kestadega väga hästi. Üks ütlemata hea kook sai. Väga kreemjas ja mõnus. Põhja valmistamisel soovitan kasutada kindlasti täistera nisujahu, tänu millele jääb põhi veidi teraline ja krõmps.


Vaja läheb:
3 dl täistera nisujahu
1 dl tavalist nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl suhkrut
150 g võid

3 muna
2 dl suhkrut
400 g toorjuustu
100 g martsipani
500 g karusmarju

Tee nii:
Näpi kokku küpsetuspulbriga segatud jahud, suhkur ja või ning laota pudi vormi põhjale. Haki martsipan. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa toorjuust ja mikserda kergelt läbi. Sega juurde marjad ja martsipan. Kalla segu põhjale. Küpseta 170 kraadi juures 45 minutit. Jäta avatud uksega ahju ca pooleks tunniks jahtuma. Mida kauem kook külmas seisab, seda paremaks ta läheb. 

Kogus: Kasutasin 20x30 cm kandilist vormi. Ümmarguse (22-24 cm) vormi jaoks võiks võtta aineid 2/3 ette antud kogustest. 

2 kommentaari:

Kaare ütles ...

Sama siin, magus sisu kõhtu, kestad põõsasse :D Just mõtlesin, millist kooki tikritest teha...

Andra Kalda ütles ...

No väga hea, et minusuguseid veel on :D

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails