25. jaanuar 2011

Kõige kodusem kohupiima-õuna-kaerahelbe kook

Mul on kodus paras hulk kaerahelbeid, mis tuleks kõikvõimalikel juhtudel ära kasutada. Kuna kapis seisis ka üks toru kohupiimapastat, siis oli väga paslik kokku sobitada üks kodune õunakook. Miskipärast ei maitse mulle need soojad otse ahjust tulnud kohupiimakoogid eriti hästi, seetõttu lasen koogil alati enne sööma hakkamist külmas seista. Pool klaasi piima kõrvale ja maiustamine võib alata! Sellistes kodustes kookides on peidus mingisugune vägi, mis paneb mind piima jooma, muidu ma naljalt ikka piima ei joo:)

Ka Marju tegi seda kooki koos ilusa ilusa  pildiga.
 
Vaja läheb:
150 g külma võid
150 g kaerahelbeid, eelnevalt kuumal kuival pannil röstida
150 g jahu
100 g suhkrut
2-3 tl kaneeli

400 g kohupiimapastat
3 keskmist õuna
2 muna
3 spl suhkrut  + 1 spl vanillisuhkrut

Tee nii:
Sega jahu, suhkur, kaneel ja kaerahelbed. Lisa võitükid ja näpi kõik ühtlaseks puruks. Sega täidiseks omavahel munad, suhkrud ja kohupiim. Pese, puhasta ja tükelda õunad. Puista 2/3 taignapurust vormi põhjale, vala peale kohupiimatäidis, kata õunatükkidega ja puista peale ülejäänud taignapuru. Küpseta 180 kraadi juures 30-40 minutit. Lase koogil jahtuda.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mm.. see näeb nii hea välja. Mulle meeldib just selline, suurte õuna tükkidega ja rohke kohupiimaga kook.. Sain sult idee, mida küpsetada ja katsetada isegi! Aitäh! :)

Andra Kalda ütles ...

Tore, kui sain ideega aidata:)

Anonüümne ütles ...

Kui lisada 100g kohupiima juurde ja umbes 25g võid, ega kook liiga vedel ei jää??

Andra Kalda ütles ...

Kui juurde lisada 100 g, siis kindlasti ei jää vedel. Või kogus on ka üpris väike, et ei tohiks juhtuda midagi :)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails