8. juuli 2012

Juustune kukeseene supp

Majoraan, oregano, basiilik ja kõik teised mõnusad maitsed võivad ju potis kasvada, kuid käsi haarab esimesena ikka värske tilli, peterselli ja murulaugu poole. Need on maitsed, ilma milleta ma ei oska olla. Ja kui laual on värske kartul, kukeseen, ühepajatoit või kõige värskemast kraamist valmistatud supp, siis teisiti ei saagi... Nii on ka selle supiga. Kõige paremad ja lemmikumad maitsed ühes kausis. Ei midagi keerulist :)


Vaja läheb:
300 g kukeseeni
50 g võid + 1 spl õli 
soola, pipart, värsket tilli, murulauku, peterselli
600 ml vett (kooresema tulemuse jaoks võib osa veest asendada nt rõõskkoorega)
1 spl jahu (kuhjaga)
200 g sulatatud juustu

Tee nii:
Kuumuta potis õli ja sulata või. Lisa kukeseened, prae kuldpruuniks ja maitsesta julgelt soola, värske tilli ja murulauguga.* Sega jahu kõigepealt vähese külma veega, nii et tükke sisse ei jääks. Nirista juurde ka ülejäänud vesi ning kalla potti. Kuumuta keemiseni ja lase supil pakseneda. Sega juurde ka sulatatud juust.

*Võib ka nii: Kui seened praetud, siis tõsta kolmandik seentest potist kaussi. Kui supile on lisatud juust, siis püreesta segu ning serveeri praetud seentega.

Kogus: 2 parajat portsu või 3 väiksemat kausitäit. 

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails