3. detsember 2009

Jõulumeeleolus küpsisekook

Vaja läheb:
2 x 180 g küpsiseid (kasutasin Selga šokolaadi ja iirikreemi küpsiseid)
180 g piparkooke (samuti Selga)
800 g hapukoort
2-3 spl fariinsuhkrut
1-2 spl Amarettot (võib ka välja jätta)
kanget kohvi
2 peotäit mustikaid
2 peotäit šokolaadipisaraid
2 peotäit vaarikaid
2 dl rõõskkoort
100 g valget šokolaadi
1 spl suhkrut

Tee nii:
Kui kasutad ümmargust koogivormi on mugavam küpsised ja piparkoogid tükikesteks purustada ja omavahel ära segada (kandilisse võib ka laduda). Aseta kolmandik küpsise-piparkoogi segust vormi põhja. Ära alumist kihti kohviga immuta, nii jääb põhi tugevam. Sega hapukoor, fariinsuhkur ja Amaretto. Vala pool segust küpsistele. Puista peale peotäis mustikaid ja šokolaadipisaraid ning seejärel pool järele jäänud küpsise-piparkoogi segust. Immuta see kiht kohviga, vala peale ülejäänud hapukoor, mustikad, šokolaadipisarad ja ka küpsise-piparkoogi segu. Nirista ka viimasele kihile kanget kohvi ja aseta kook pooleks päevaks kuni üleöö külma seisma.

Mõned tunnid enne serveerimist valmista vaarikavaht. Selleks sulata valge šokolaad veevannil ja jahuta toatemperatuurini. Vahusta koor ja lisa suhkur. Sega šokolaad, vahukoor ja vaarikad tasakesi ühtlaseks vahuks. Määri tordile ja lase veel külmas olla paar tundi. 

Kogus: 10-12 tk

2 kommentaari:

Liisi ütles ...

Nämma :)
Aga kust ostsid šokolaadipisaraid? Ma ei ole kuskil enam näinud :(

Andra Kalda ütles ...

Minu kursaõel on ettevõte, mis tegeleb šokolaadipurskkaevude rentimisega. Kuna nad kasutavadki just neidsamu šokolaadipisaraid, siis sain temalt tellida:) Ise ei ole ma ka kusagil neid müügil näinud. Võib-olla Tallinnas on?

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails