26. mai 2011

Rabarbri-maasikavahune beseerull

Ei ole vist kedagi, kellele beseerull ei maitseks. Juba tema ahvatlev õhuline õrn välimus ajab isu peale. Rabarber lisab magusale rullile mõnusalt hapukust, mistõttu ei ole probleemi süüa ühe tüki asemel kohe kaks. On see nüüd hea või halb, kuidas kellegile:)


Vaja läheb:
5 munavalget
250 g tuhksuhkrut
ca 1 spl laimi või sidruni mahla
400 ml rõõskkoort
3 spl suhkrut
vanillisuhkrut
250 g maasikaid
1 keskmine vars rabarbrit

Tee nii:
Koori ja tükelda rabarber, puista peale paar supilusikat suhkrut ja jäta seisma. Tükelda maasikad. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa osakaupa ka tuhksuhkur ja laimi või sidruni mahl. Vahusta tugeva läikiva kreemi tekkimiseni. Määri kreem küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 185 kraadi juures 15-20 minutit. Keera küpsenud besee teisele paberile tagurpidi ja jäta jahtuma. Vahusta koor suhkruga vahuks ja määri beseele. Kata tükeldatud maasika ja rabarbriga. Sõelu peale vanillisuhkur (ära koonerda). Keera besee küpsetuspaberi abil rulli ja kaunista maasikatega.

2 kommentaari:

Mumsfilibaba ütles ...

See näeb töesti isuäratav välja ja muidugi maitseb mulle besee. Mmm peab järgi proovima.

Andra Kalda ütles ...

Proovi kindlasti, see on tõesti maitsev. Meil kadus laualt hetkega! :)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails