9. oktoober 2012

Ploomikook hapukoorekreemi ja martsipaniga

Selle koogi valmistamisel selgus, et keegi maiasmokk on kogu suhkru ära söönud ja purgi põhjast viimsegi suhkrutera keeleotsaga ära limpsanud. Plaan oli vaja kiirelt ümber mõelda ja nii saigi hapukoorekreem valmistatud hoopis vaniljekastme pulbriga. Siinkohal peaks aga jälgima ploomide magusust/hapusust. Kui viljad on ikka grimassitama panevalt hapud, siis võiks kreemi sisse tunde järgi suhkrut lisada küll. 


Täna kella 14 ajal võtsin koogi ahjust, pildistasin ja lõikasin esimese tüki. Hetkel on kell 20, koogivorm pestud ja kuivatatud ning riiulis uut koogitegu ootamas. Vot nii hästi läks meesperele küpsetis peale!




Vaja läheb:

300 g küpsiseid (Digestive)
150 g võid
1 tl kuhjaga kaneeli
2 muna
300 g hapukoort
60 g vaniljekastme pulbrit (Ekströms)
8-10 ploomi (olenevalt ploomi suurusest)
40 g martsipani batoon



Tee nii:
Purusta küpsised, sulata või ja sega kokku. Suru küpsisesegu vormi põhja ja äärtele. Tõsta vorm külma. Vahusta munad. Sega juurde hapukoor ja vaniljekastme pulber. Poolita ploomid ja eemalda seemned. Viiluta martsipan. Kata küpsisepõhi kreemiga, tõsta peale ploomid ning jaota peale martsipaniviilud. Küpseta 175-180 kraadi juures ca 35 minutit.

Kogus: 22-24 cm vorm, 10-12 tk.




5 kommentaari:

Ragne ütles ...

eeeee, ja kus mina olin, kui seda söödi?:) Pean tihedamini läbi astuma....

Andra Kalda ütles ...

Vot vot, tihedamini. Tegelikult oli mul tõesti plaanis täna seda Sulle pakkuda, aga lihtsalt mehed sõid ära... :D

Piret ütles ...

Need värvid on nii kutsuvad. Ilus!

ilse ütles ...

Ja edasi? Kui kuuma ahju ja kui kauaks? :)

Andra Kalda ütles ...

Jajah, kui kauaks... ei tea, kuidas see on jäänud mainimata :D 175-180 kraadi ca 35 minutit kuni kook kuldne ja pirnid küpsed.

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails