25. oktoober 2012

Tšilline jõhvika-sibula moos

See moos on väärt kraam. Nädalavahetusel küpsetasin selle aasta esimesed verivorstid, mis olid isu ärevaks ajanud juba sellest ajast, kui moos purkidesse sai. Väga maitsev! Eraldi maitstuna on ta veidi vänge ja pealetükkiv, kuid erinevate lihade ja verivorstide kõrvale sobiv.  Veidi magus, veidi vürtsikas ning hapuka jõhvika kõrval kumab läbi ka praesibula mekk.

Pardifilee
Vaja läheb:
1 l jõhvikaid
1 sibul
2 küüslauguküünt
20 g tšillipipart
2 tl soola
150 g suhkrut
õli

Tee nii:
Haki sibul, küüslauk ja tšilli peeneks. Kuumuta poti põhjas veidi õli ning prae sibul klaasjaks. Lisa peeneks hakitud küüslauk, jõhvikad, maitseained ja hakitud tšilli. Lase moosil keskmisel kuumusel podiseda kuni jõhvikad on katki keenud ja segu hakkab paksenema. Vajadusel lisa maitse järgi soola või suhkrut.Tõsta moos soovitavalt väikstesse purkidesse, et siis neid järjest lihatoitude kõrvale pakkumiseks avada. Hea on, kui moos saab üleöö külmas "laagerduda" (kui moosi tahetakse kohe tarbida).

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails