9. august 2011

Lihtsamast lihtsam õuna-mustika kook

Mõnikord on nii, et kiiresti kiiresti on vaja üht kooki. Kas siis külalistele pakkumiseks või ise külakostiks viimiseks. See kook on teada tuntud keefiritaignaga elupäästja. Vaid sega kokku, viska õunad-marjad peale, aseta ahju ja juba valmis ta ongi. Elupäästja on vist tegelikult sõbranna, kes retsepti jagas. Ja valmis tasub panna ka piimaklaasid, sest külm piim passib ahjusooja koogi kõrvale ülimalt hästi :)
 
Õunasektoriga kaunistatud piimaklaas

Vaja läheb:
2 suurt muna
2 dl suhkrut
3 dl jahu
0,5 tl soodat
0,5 dl keefiri
1,5 spl mannat
paar peotäit mustikaid
ca 6 väiksemat õuna
kaneeli, suhkrut katte peale

Kogused on 26 cm läbimõõduga vormi jaoks. Ahjuplaaditäie jaoks võta topelt kogus aineid.

Tee nii:
Klopi munad lahti, lisa keefir ja omavahel segatud kuivained. Puhasta ja tükelda õunad ning astea koos mustikatega taignale. Raputa peale suhkrut ja kaneeli. Küpseta 180-200 kraadi juures ca 30 minutit kuni kook on küps (seda katsu puust tikuga, kui taigen külge ei jää, on kook valmis).


3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas pole mitte nii, et 0,5 l keefiri, mitte 0,5 dl? :)

Andra Kalda ütles ...

Ei, just 0,5 dl keefiri :) Ja plaaditäiele läheb 1 dl. Nii ma selle retsepti sain ja nii ta on toiminud. 0,5 l võib ka panna, aga siis on tulemuseks pannkoogisem ja veits nätskem kook (siis peaks ka jahu kogust suurendama). Antud retseptist saab biskviidisema koogi :)

Enely ütles ...

Kas on mingit võimalust keefirit kuidagi asendada? Hapukoorest ei anna kuidagi midagi välja võluda?:)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails