29. juuli 2011

Esimestest õuntest magusat õunanapsu!

Selle aasta esimesed õunad on valmis! Vähemalt Pärnu kandis. Seega on esimesed õunahooaja värsked õunakoogid tehtud ja ka magus õunanaps maitseid koguma pandud. Jook on neli päeva pimedas peidus olnud, aga juba tõotab ta tulla eriti maitsev ja tugevalt õunane. 



Vaja läheb:
250 g südamikest puhastatud sektoriteks lõigatud õunu
250 ml suhkrut
250 ml viina
paar spl keeva vett

Tee nii:
Lisa suhkrule vähehaaval keev vesi ja sega, kuni suhkur on sulanud. Jahuta. Pane õunatükid suletavasse anumasse, kalla peale suhkrusiirup ja viin ning jäta umbes kuuks ajaks pimedasse seisma.

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails