28. juuli 2011

Šokolaadivahune mustika-banaanitort

Eile hommikul käisin põhikooliaegse klassiõega teisel selleaastasel mustikatiirul. Need kolm tundi metsa all läksid eriti kiiresti, sest kui ikka 9 aastat näinud ei ole, siis jutuloba jagub kauemaks. Kes on vahepeal lapsi saanud ja kes kuhu tööle läinud ja kes abiellunud. Pidasime arutelu norrakate tragöödia teemal ja lahkasime kokandusteemat. Väga mõnus hommik ja jutupuhumine, eriti kui headele emotsioonidele lisab rõõmu 3 liitrid saagiks olevaid mustikaid.



Ja kui kapis naeratab karbike mustikaid, siis on kindel värk, et saab mustikakooki. Kooke saab tegelikult kohe mitu. Siin on esimene neist, mõnusalt šokolaadine, mitte väga magus ja no banaani-mustika kooslus kõneleb juba enda eest:)


Vaja läheb:
24-26 cm läbimõõduga biskviidipõhi
200 g tumedat šokolaadi
400 g vahukoort
300 g hapukoort
1 spl vanillisuhkrut
tass piima
2 banaani
tass mustikaid

Tee nii:
Vahusta koor, sulata šokolaad (lase jahtuda) ja sega kokku. Sega hapukoor vanillisuhkruga. Lõika banaan viiludeks. Lõika biskviit kolmeks. Immuta alumist ketast kergelt piimaga, jaota peale pooled banaanilõigud ja kolmandik mustikatest. Kata poole šokolaadivahuga. Tõsta peale keskmine ketas ja immuta ka seda piimaga. Jaota peale ülejäänud banaanid, teine kolmandik mustikatest ja kata hapukoorega. Tõsta peale viimane ketas, immuta ka seda piimaga ning kata kohe šokolaadivahuga. Jaota peale viimased mustikad ning jäta kook üleöö  külma "tõmbama".



1 kommentaar:

Zoozi ütles ...

Oh, seda tahaks küll praegu :)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails