5. aprill 2011

Kamatrühvlid

Kuna ma ei ole mitu aastat kamatahvlit söönud, siis mäletasin, et tegu on jube maitsetu ja tuima maiusega. Poes jäi aga üks tahvlike näppu ja otsustasin seda uuesti proovida. Ei tea, kas vahepeal on retsepti muudetud või on minu maitsemeeled muutunud, aga kamašokolaad maitses tunduvalt paremini ja magusamalt kui ma mäletasin. Ja siis tekkis mõte vooderada kamatrühvleid just sellesama kamatahvliga. Mõeldud tehtud! Tegemisel kasutasin kommikarbist saadud vormi, mille põhja jäänud pähklipuruga oli hea kohe ka kommid ära kaunistada. Taaskasutus on moes!!! :)


Vaja läheb:
100 g valget šokolaadi
150 g toorjuustu
2 spl (triiki) kamajahu
2 kamatahvlit


Tee nii:
Sulata valge šokolaad ja jahuta. Sega juurde toorjuust ja kamajahu. Lase massil paar tundi külmas taheneda. Sulata kamatahvlid ja lase jahtuda. Tõsta teelusikaga massist kuhjake, veereta ruttu käte vahel pallikeseks ning kasta see lusika abil kamašokolaadi sisse. Aseta küpsetuspaberiga kaetud kandikule tahenema. Nii peaks saama ca 15 trühvlit.


õKui kodus on mõni kommikarbist kõrvale pandud vorm, siis võib teha ka nii, et tõstad vormi põhjadesse natuke kamašokolaadi, paned kuhjad vormidesse ja niristad üle kamašokolaadiga. Kui šokolaad tahenenud, siis tulevad kommid ilusti vormidest välja.


2 kommentaari:

Marju ütles ...

Mm, väga ahvatlevad pommikesed :) Kusjuures see kamašokolaad jätab siin tõesti palju tumedama mulje, kui mina seda mäletan.

Andra Kalda ütles ...

No on ju, eks! Mina ka mäletasin kamatahvlit palju heledamana, aga oh seda üllatust, kui krabiseva pakendi ümbert ära võtsin. Ikka palju šokolaadisem on see konsistents.

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails