30. aprill 2011

Munarull naadi ja kukeseentega

Küll on mõnus istuda hommikul kohvilauda, kui kapist on võtta eelmisel õhtul valmistatud munarull. Kuna naadi hooaeg on alanud, siis tundus umbrohu munarulli sisse panemine õige mõnusa mõttena. Salaja sai pihta pandud ka ema viimane karp külmutatud kukeseeni. Kui peaksin selle eest keretäie saama, siis kukeseente nimel olen kõigeks valmis! Kuna sõbranna tõi mulle naati üpris mehise kämblatäie, siis sai väärt kraami ka ahjuvõikudele lisatud. Üks umbrohune hommikusöök igatahes. Ja ega see ei ole veel kõik. Täna on plaanis nii mõndagi veel naadiga korda saata. Eks näis, mis saab :)



Vaja läheb:
6 muna
5 dl piima
1 dl jahu
soola, pipart
väike kimp rohelist sibulat
2 peotäit naadilehti
ca 1 l kukeseeni (külmutatult poole vähem)
värsket tilli
1 sibul
võid praadimiseks



Tee nii:
Vala naadile peale keev vesi ja jäta paariks minutiks seisma. Sega jahule juurde 1 dl piima. Klopi munad lahti, lisa jahu-piima segu ja ülejäänud piim. Maitsesta soola ja pipraga. Nõruta naat, pigista veest tühjaks ja haki väikseks. Haki ka roheline sibul. Vala munasegu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista peale hakitud naat ja sibul. Küpseta 210 kraadi juures ca 25 minutit kuni muna on hüübinud ja pealt ilus pruunikas. 

Haki sibul ja prae võis klaasjaks. Lisa ka tükeldatud kukeseened. Praetud seene-sibula segu maitsesta soola ja värske tilliga.

Küpsenud muna kummuta teisele küpsetuspaberile tagurpidi ja lase natuke jahtuda. Aseta peale kukeseene-sibula segu. Keera muna rulli ja jäta jahedasse kuni serveerimiseni seisma.


SOOJAD AHJUVÕILEIVAD NAADI JA KÜPSETATUD KANAGA


Ahjuleivad oli hea võimalus kasutada ära kappi seisma jäänud tükike küpsetatud kanarinnakut.



Vaja läheb:
Leiba/saia
võid (kasutasin rohelise sibula võid)
rohelist sibulat
küpsetatud kanafileed või rinnakut
naati
tilli
konservmaisi
riivjuustu

Tee nii:
Määri leibadele/saiadele võid. Kata kana, maisi, hakitud tilli, rohelise sibula, naadi ja juustuga. Naat kata eelnevalt kuuma veega, leota paar minutit, nõruta, pigista kuivaks ja haki. Küpseta 200 kraadu juures kuldpruuniks ja krõbedaks.

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails