5. jaanuar 2011

Šokolaadi-põldmarja tort

Seda kooki tegin jõuluõhtuks ja ka aastavahetuspeoks. Tort on mu lemmikutest lemmikum meenutades natuke trühvlitorti ning on nii mahlane ja maitselt nii priiskavalt šokolaadine ja see põldmarjade hapukus... ei jõua ära oodata, millal saaks uuesti kahvli torditükki lükata, sõõmu koorest kohvi peale lürbata ja hetke nautida... Viimasel pildil olev tort on tehtud valge šokolaadiga, kuid tehes tavalise piimašokolaadiga on kook palju parem. Maitse asi muidugi. Soovitan katsetada mõlemat moodi.



Vaja läheb:

Põhi:
3 muna
2 dl suhkrut
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
3 spl kuhjaga kakaod
100 g võid
1 dl piima

Täidis:
400 ml rõõskkoort
200 g šokolaadi (tavalist või valget)
1 purk põldmarjakopotti
pool tassi kompotivedelikku
pool tassi kanget kohvi
150 g ehk ca 1/3 purk šokolaadi-maapähklikreemi


Tee nii:
Põhja valmistamiseks sega munad suhkruga. Lisa kuivained, sulatatud jahutatud või ja piim ning sega ühtlaseks massiks. Küpseta 24 cm läbimõõduga vormis 180 kraadi juures ca 40 minutit kuni põhi on keskelt korralikult küpsenud. Lase koogil täielikult jahtuda ning lõika siis kaheks kettaks. Alumine osa aseta lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud vormi tagasi. Sulata šokolaad ja jäta jahtuma. Vahusta rõõskkoor ning sega juurde jahtunud šokolaad. Nõruta kompott (ära vedelikku ära viska!!!). Immuta põhja poole kohvi ja poole kompotivedelikuga. Aseta peale marjad (osa jäta kaunistamiseks). Seejärel nirista peale šokolaadi-maapähklikreem (kui see on liiga tahe, siis aseta purk mõneks minutiks sooja vette). Kata marjad poole vahukreemiga ning aseta peale põhja pealmine osa seda tugevalt alumise vastu vajutades. Pealmise osa võib julgelt sõrmedega auguliseks lükata, et see paremini läbi imbuks. Niisuta ülejäänud kohvi ja kompotivedelikuga. Kata tort vahukreemiga ning lase külmas seista vähemalt 7 tundi kuni üleöö.


1 kommentaar:

Merike ütles ...

Head uut aastat!

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails