21. detsember 2010

Hõõgveinis hautatud pestokartulid ja üks maitsev forell

Meie pere jõudis otsusele, et jõuluõhtul valmistame just neid kartuleid. Tõenäoliselt ei suudaks ma kogu suguvõsa veenda kala sööma, sest mingisugused traditsioonid ju peavad ometigi säilima ning lihasööjad on tugevalt ülekaalus. Olen neid kartuleid proovinud teha nii hõõgveini kui ka glögiga. Tulemus sai ühtmoodi maitsev mõlemal korral. Märjuke annab kartulitele nii mõnusa hapukas magusa meki ja koos koorese sooja kastmega viivad lausa keele alla :)



HÕÕGVEINIS HAUTATUD PESTOKARTULID

Vaja läheb:
12 väikest kartulit (võivad olla koorega)
1 spl pestot
1 tl soola
1 tass hõõgveini
õli

Tee nii:
Pese kartulid ja poolita. Kumerale poolele lõika sügavad ristid sisse. Sega kartulid kausis pesto, soola ja ca 1 spl õliga segi. Aja pann õliga kuumaks. Pruunista kartuleid ca 10 minutit (mitte väga pruuniks), keera kuumus keskmisele ja vala pannile hõõgvein. Hauta vahepeal segades ca 30 minutit kuni vein on aurustunud ja kartulid saavad kena jume.


FORELL PÄIKSEKUIVATATUD TOMATITE JA TILLIGA

Vaja läheb:
ca 700 grammine forell (puhastatud)
kimp tilli
5-6 päiksekuivatatud tomatit
soola
võid

Tee nii:
Vajadusel pese forell seest ja väljast. Kuivata kergelt majapidamispaberiga. Lõike kala pinnale sügavad lõhed. Määri kala võiga ning seejärel soolaga nii seest kui väljast. Aseta kala kõhtu kimp tilli koos tomatitega. Aseta kala võitatud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit. Plaadile valgunud rasv vala enne serveerimist kalale.

1 kommentaar:

Keidu ütles ...

Väga nämma näeb välja :)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails