1. mai 2010

Roosaroosiline sünnipäevatort

Tegu on traditsioonilise kohupiima-vahukoore tordiga, mille alumisel osal on neli kihti biskviiti ning ülemisel kolm. Vahele on pistetud ka maasikaid. Katteks on tordil valge šokolaadi-hapukoore-kohupiima-vahukoore segu. Rooside tegemiseks sain idee nami-nami foorumist, kus Diana rääkis, et valmistas neid Draakoni kommidest. Maitse ei ole neil nätsukommikestel just kõige parem, aga voolida on neist tõesti lihtne.Siinkohal lisan ka tordipõhja  retsepti, mis on siiani parim, mida kasutanud olen. Selle järgi valmistasin nii tordipõhja kui ka biskviidikihid. Retsept on pärit "Pereköögi kokaraamatust".


Tordipõhjaks läheb vaja:
4 muna
2 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl tärklis
1 tl küpsetuspulbrit

Tee nii:
Vahusta munad kohevaks helekollaseks vahuks. Lisa tasakesi segades omavahel segatud kuivained. Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit (minul kulus selleks natuke kauem aega). Kogusest saab tavalise 24-26 cm läbimõõduga tordipõhja.


Roosid:
Mudi kommi näppude vahel, kuni see muutub pehmeks. Näpi komm ümaraks latakaks ning keera rulli. Iga järgnev latakas rulli eelneva ümber. Painuta õielehed natuke väljapoole. Aseta valmis roosid külma tahenema. Nelja lille jaoks kulus mul pool pakki Draakoni komme.

4 kommentaari:

Elis ütles ...

Väga ilus tort ja eriti ilusad roosikesed :) Hea idee see kommide vormimine.

Andra Kalda ütles ...

On tõesti, Elis. Ainult mudi pehmeks ja vooli, mida aga soovid:)

Kheitel ütles ...

Nii ilus tort :)

Andra Kalda ütles ...

Tänud:)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails