29. detsember 2009

Krõbedad juustuküpsised

Hakkad sööma ja jäädki sööma... Need küpsised süüakse nii ruttu ära, et meie peres tuleb korraga kaks kogust teha. Kellele köömned meeldivad, siis võib ka neid taignasse lisada. Siis on tulemuseks maitselt vanu häid soolapulki meenutavad küpsised. Soovitan soojalt!


Vaja läheb:
150 g võid
4 dl jahu
2,5 spl külma vett
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
100 g juustu


Tee nii:
Näpi või, jahu, sool ja küpsetuspulber ühtlaseks puruks. Lisa ka vesi ja riivitud juust ning sõtku taignaks. Rulli taigen küpsetuspaberi sisse umbes 2 cm läbimõõduga "vorstiks" ja lase külmas 15-30 minutit seista. Lõika "vorst" 1 cm paksusteks viiludeks ja aseta ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit kuni küpsised on kuldpruunid ja krõbedad. Lase jahtuda.


Kogus: ca 33 tk

4 kommentaari:

Ragne ütles ...

Mul oleks täitsa hea meel olnud, kui sa oleks selle küpsisekotiga mu ukse taga mõni õhtu olnud:)

Andra Kalda ütles ...

Aga seda annab ju veel korraldada;)

Helerin ütles ...

Tegin täna neid küpsiseid ja need tulid tõesti ülimaitsvad! Lihtsalt super! Suur tänu hea retsepti eest.

kanaan ütles ...

Peale 2spl vee lisamist oli mul täiesti kuiv puru, mida ei saanud kuidagi taignaks sõtkuda ja lisasin pm klaasi vett veel, et asi töötaks. Mis mul võis valesti minna?

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails