27. oktoober 2009

Amaretto tort


Vaja läheb:
4 muna
2 dl suhkrut
1,5 dl jahu
1,5 dl tärklist
1,5 tl küpsetuspulbrit
6 sl lahustuvat kakaod
180 g toorjuustu
600 g hapukoort
4 sl fariinsuhkrut
0,6 dl Amaretto likööri



Tee nii:
Mikserda munad suhkruga vahtu. Lisa vaikselt segades tärklise, küpsetuspulbri ja kakaoga segatud jahu. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse vormi ning küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit. Jahuta biskviit ja lõika kaheks. Tordipõhi küpseb pealt kumeraks. Lõika kumerus umbes 0,5 cm paksuselt ära ja tee sõrmede vahel pudiks. Lisa biskviidipudile hapukoor, toorjuust ja fariinsuhkur. Immuta tordipõhja alumine osa poole amarettoga. Tõsta peale pool hapukooresegust. Tee nii ka teise poolega. Lase tordil külmas üleöö seista. Kaunista näiteks maasikate ja šokolaadiga. 

Kogus: 10-12 tk.

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails