9. juuli 2013

Kohupiimakorbikesed barankade sees!

Käisin nädalavahetusel ühel sünnipäeval, kus perenaine pakkus väga huvitavaid lihapirukaid. Ise oli ta hirmus elevil, et kas ma ikka arvan ära, kuidas need tehtud on. Vaatasin ja maitsesin ja... baranka! Pirukatäidis oli pandud eelnevalt vees leotatud rõngikute peale ja siis ahju. Minu arvates täitsa geniaalne!



Kui kohupiimakorpide tegemine on tavaliselt üsna aeganõudev ettevõtmine just pärmitaina valmistamise tõttu,  siis see retsept sobib iga laisa perenaise retseptivihikusse - tegemine on tõesti lihtne ja tulemus maitsev ning komponentide poolest ka üsna säästlik. Aega võib võtta vaid barankade leotamine, kuid õnneks see ei ahelda perenaist kööki. Kuna rõngikuid on nii magusaid kui soolaseid ja nii väikseid kui suuri, siis saab neist väga erinevaid pirukaid valmistada. Soolase täidise sisse võiks kindlasti panna juustu, mis seob täidist nii, et see hiljem baranka seest välja ei pudene.


Vaja läheb:
30 väikest barankat (magusaid, mooniseemnetega vms)
200 g magusat vaniljemaitselist kohupiima
1 muna
2 tl mooniseemneid
vett 

Tee nii:
Pane barankad kaussi ja vala peale külm vesi. Jäta 20-40 minutiks ligunema. 

  • Suuremad ja pehmemed rõngikud peaksid ligunema vähem aega kui väiksed ja kõvad.
  • Ära vala barankadele peale kuuma vett, sest siis hakkavad nad kooruma ja pudenema ning ei tõmba vett ühtlaselt sisse. 
Kui barankad on paisunud ja pehmenenud, siis võta nad veest välja ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega omavahel kohupiim, munad ja mooniseemned ning tõsta segu teelusikaga rõngikute aukudesse. Võid peale panna ka pähklipuru. Küpseta 200 kraadi juures ca 25 minutit kuni korbid on kuldpruunid ja küpsed. 

Kogus: 30 väikest korbikest.

14 kommentaari:

Teevi ütles ...

Tõeliselt vahva idee tõesti! Nüüd tuleb barankasid koju varuda ning kui isutab kas kohupiimakorpide või lihapirukate järele, siis on kohe hea teha :) Aitäh jagamast :)

Kaare ütles ...

Äge!

Ragne ütles ...

Ka need kohupiimakorbid olid maitsvad (nagu ka majoneesikeeks:)). Kutsu jälle, kui vaja miskit ära süüa - Ragne tuleb:)

Andra Kalda ütles ...

Vot vot, minulgi pakk barankasid nüüd iga kell kapis :)

Andra Kalda ütles ...

Saab tehtud! :)

Teevi ütles ...

Proovisin eile kohe järgi, ei kannatanud kauem oodata - suurepärased tulid välja! Nii vahva ikka, et ei pea pärmitainaga jändama ning saab nii lihtsalt ja veel mõnusalt armsad väiksed ampsud. Aitäh :)

Andra Kalda ütles ...

Rõõm on lugeda, et meeldisid! :)

Anonüümne ütles ...

Mullegi idee meeldib.Tahaksin siiski teada,kas barankad ahjus ning hiljem ka seistes uuesti kõvaks ei muutu.Tänan.

Teevi ütles ...

Ma võin ise vastata, et ei muutu barankad hiljem kõvaks, eriti kindel on see siis, kui hoiad neid õhukindlas karbis või paberkotis :)

Karima ütles ...

ma paarpäeva tagasi facebookis nägin baranka korpe... mul hakkas suuvett jooksma. tahaks ka barankasi nüüd et katsetada. siin päris barankasi pole aga teen nendega proovi. Ps Su pilt on nii nii isuäratav !

Anonüümne ütles ...

Minul nad täna ebaõnnestusid. Äkki leotasin liiga kaua? Kui pehmed nad peavad olema? Seest jäi vedel mannapuder ja kohupiim peal kõrbenud :p

Andra Kalda ütles ...

Mis jäi seest vedel? Kas täidis või barankad? Ma usun, et kui barankad näppude vahel ära ei pudenenud veest välja võttes, siis vast ei leotanud liiga kaua. Pigem on asi temperatuuris, ahjud on erinevad. Küpsesid liiga kõval temperatuuril ilmselt ning ei jõudnud seest ära küpseda, enne kui juba ära kõrbesid?

Anonüümne ütles ...

Vedel jäi baranka. Kui leotama hakkan, kas baranka peab seest ka pehme olema või aitab esimesest kihist? Mõni pudenes laiali ka, sest püüdsin kogu baranka nii öelda pehmeks saada. Nüüd proovin uuesti- igasugu leotust :D

Andra Kalda ütles ...

Kas panite ikka külma vette ligunema? Sooja veega võibki nii juhtuda, et väljast pudeneb juba laiali, kui seest alles kõva. Ma ei oskagi midagi rohkem arvata :) Ma loodan, et uuel katsel õnnestuvad!

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails