28. september 2012

Kalkuniliha magusa apelsini-tähtaniisi glasuuriga

Magus glasuur muudab niigi meeldiva kalkuniliha veel maitsvamaks. Aniisi ja apelsini kooslusest ei pea rääkimagi - see on kindla peale minek. Retseptis antud kogustega saab glasuuri veidi rohkem kui ära kulub, aga selle võib niristada näiteks hommikustele pannkookidele. Liha sobib väga hästi serveerimiseks koos apelsini-rukola salatiga. 




Vaja läheb:
800 g kalkunikintsuliha kondita ja nahata
150 ml suhkrut
100 ml vett
1 apelsin
3 tähtaniisi kauna
soola, pipart

Vaja läheb:
Kõigepealt valmista glasuur. Selleks riivi apelsinil koor (ilma valge osata), pane see sõelale ja lase kuuma veega üle, et mõrkjas maitse eemaldada.  Pane väiksesse potti vesi, suhkur ja poole apelsini mahl. Aja keema ning lisa ka koor ja aniisikaunad. Keeda tasasel tulel 10-15 minutit kuni segu on paksenenud. Lõika liha seitsmeks võrdseks tükiks. Tambi veidi õhemaks. Raputa lihatükkide mõlemale küljele soola ja värskelt jahvatatud pipart ning aseta tükid ahjuplaadile. Pintselda liha üle glasuuriga. Küpseta 225 kraadi juures 20-25 minutit kuni liha on kuldpruun. Võta liha ahjust välja ja pintselda uuesti glasuuriga. Serveeri näiteks värske rukola-apelsini salatiga. Järele jäänud glasuur sobib väga hästi pannkookide peale. 

Kogus: Neljale sööjale.

Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails