1. juuni 2012

Küpsisekoogikesed suitsukalaga

Lastekaitsepäeva puhul pakun välja küpsisekoogikesed, mille valmistamisel võib väikseid abikäsi ära kasutada näiteks küpsiste ladumisel. Olen tähele pannud, et lastele meeldib toiduga "mängida" ja seetõttu kutsun üsna tihti oma poja koos endaga kokkama. Lihtsamate ülesannetega saavad lapsed väga hästi hakkama ja rõõmu pakub see neile hirmsasti. Ja ma usun, et kui varakult last nakatada kokkamispisikuga, siis ei pea tal kunagi kõht tühjaks jääma selle pärast, et ta ei oska süüa teha. Ja mina kui ema ei pea lootma, et poeg võtaks naise, kes oskab süüa teha. :) Suitsukala koogikeste vahel ei pruugi olla just laste lemmik. Sellegi võib asendada hoopis singiga või kanaga, mis kipub lastele rohkem maitsema. 






Vaja läheb:

36 kreekerit (1 pakk)
200 g toorjuustu (maitserohelisega)
400 g kohupiimapastat
200 g suitsukala (heiki, lõhe, skumbriat vms)
2 keedetud muna
murulauku, tilli
immutamiseks piima

Tee nii:
Haki keedetud munad, kala ja maitseroheline. Sega kõik komponendid omavahel ning vastavalt vajadusele maitsesta soolaga (suitsukala on üldjuhul üpris soolane, mistõttu ei ole vaja eraldi soola lisada). Lao 9 küpsist kandikule ning kata umbes 1 spl täidisega. Kasta järgmised 9 küpsist piima sisse ning aseta täidisele. Lao nii 4 kihti ning kata ka viimane küpsis täidisega. Soovitavalt lase koogikestel seista üleöö külmas. Enne serveerimist kaunista vastavalt soovile. 

Kogus: 9 koogikest

2 kommentaari:

Kaare ütles ...

Ilusad! Minu poiss (4a) kaotas vahepeal huvi toiduga "mängimise" vastu ja olin täitsa kurb. Aga nüüd tuleb ja avaldab ise soovi, et tahaks koos minuga midagi süüa teha :) Loodan, et temast kasvab asjalikum mees köögis, kui tema issi, kes on meister toidu soojendamises :D

Andra Kalda ütles ...

Eks nende meestega kipub jah olema nii, et ei oska või ei viitsi. Aga kui poiss ise ka juba asja vastu huvi tunneb, siis on vast lootust, et läheb ikka emmesse ;)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails