20. märts 2011

Oliivide ja sinihallitusjuustuga täidetud lehttaigna pallikesed

Mõte pelmeenivormi abil lehttaignapallikesi teha mõlkus mul juba ammu mõtteis. Eile siis alles jõudsin teostuseni. Tulemusega jäin ülimalt rahule, sest tegemise protsess kulges väga lihtsalt ja kiirelt ning küpsenud pallikesed maitsesid mõnusalt nii soojalt kui külmalt. Pallikesteks neid võib-olla nimetada just ei saa, pigem mütsikesteks. Sisse soovitan pista sidrunitäidisega oliive, sest sidrun annab lehttaignale nii koduse ja vanaema köögist tuttava meki. Suurepärane suupiste pidulauale ja veinipokaali kõrvale. 



Vaja läheb:
500 g pärmi-lehttaigent
sidrunitäidisega rohelisi oliive
sinihallitusjuustu
1 muna määrimiseks

Tee nii:
Lõika taigen pooleks. Kata ühe poolega pelmeenivorm. Vajadusel venita ääri nii, et kaetud oleks kogu vorm. Määri taigen lahtiklopitud munaga (aitab kaks taignaplaati omavahel kokku liimida). Aseta poole vormi augukeste peale poolikud oliivid, teisele poolele sinihallitusjuustu kuubikud. Kata vorm teise taignapoolega. Rulli tugevalt taignarulliga üle vormi, et vorm lõikaks taigna pallikesteks. Eemalda pallikesed vormist ja küpseta 220 kraadi juures ca 10 minutit. Üle jäänud taignaservadest tee näiteks magusaid saiu. Selleks keeruta ribasid suhkru ja kaneeli segus, keeruta ribadele vint peale ning aseta kringlina või  kuhjakesena ahjuplaadile. 

Täidiseks võib panna näiteks sinki, fetajuustu, valgehallitusjuustu, makrat, suitsukala, erinevate täidistega oliive, salaamit jms. 



2 kommentaari:

Zoozi ütles ...

Ma lehttainaga pole teinud, küll aga pärmitainaga väikeseid üheampsu pirukaid.
Väga lahe idee!

Andra Kalda ütles ...

Oh, peaks ka pärmitaignaga proovima. Tänud Sulle idee eest:)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails