28. detsember 2010

Šokolaadi-rukkileiva trühvlid

Paar nädalat tagasi korradas Leibur retseptivõistluse, kus pidi kasutama nende leiva- ja saiatooteid. Minagi võtsin osa ja rõõm oli suur, kui sain teada, et võitsin. Auhinnaks saadud kinkekaarti eest sain endale kauaoodatud elektroonilise köögikaalu ja malmist fondüüpoti. Lisaks andis Leibur kaasa veel suure kotitäie leiba-saia ja ilusa köögirätiku. Olen väga rahul!:) Siin siis head kraami toonud retsept:


Vaja läheb:
7 viiu meelepärast leiba (ca 250 g)
3 spl suhkrut
150 g šokolaadi
1-2 spl kuhjaga toorjuustu

Tee nii:
Purusta leib käte vahel peeneks puruks (või riivi jämeda riiviga) ning rösti koos suhkruga kuumal kuival pannil kuni suhkur sulab ja tekib kergelt kleepuv mass. Lase segul jahtuda ja näpi puruks. Jäta neljandik purust kõrvale. Sulata šokolaad ning sega koos toorjuustu ja leivapuruga ühtlaseks massiks. Lase ca pool tundi segul taheneda. Tõsta lusikaga kuhjake, veereta ülejäänud leivapuru sees palliks. Lase külmas veel pool tunnikest taheneda.

9 kommentaari:

kardemon ütles ...

palju õnne! tundub põnev!

Kokkamas95 ütles ...

Palju õnne võidu puhul! Trühvlid on väga isuäratavad.

Kaare ütles ...

Palju õnne! Väga vahva retsept :)

Andra Kalda ütles ...

Suured tänud:)

Marju @Tassike.ee ütles ...

Palju õnne ja mõnusaid katsetamise uuel aastal! :)

Andra Kalda ütles ...

Aitäh Marju! Sinulegi palju häid ideid ja vahvat uut aastat!:)

Frieda ütles ...

Põnevad!
Ilusat uut aastat!

Andra Kalda ütles ...

Sullegi ilusat ja teguderohket uut aastat, Frieda!

Merike ütles ...

Neid peab järgi tegema.
Palju õnne võidu puhul!

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails