21. august 2010

Täpilised kukeseene-ricotta pirukad

Olen tagasi! Ei ma ei käinud reisil, ei ma ei ole blogimisega lõpparvet teinud, ei ma ei ole ideedekriisis, jah ma teen endiselt süüa ja eriti küpsetan kooke... need on vastused, mida sain anda küsimustele, mis puudutasid blogis mitte millegi uue ilmumist. Lihsalt läks nii ja tahtsin nii. Ega siin erilisi suuri põhjusi ei olegi:) Igatahes olen nüüd tagasi. Sel puhul jagan teiega üht mõnusat pirukate retsepti. Tegelikult võib kasutada igasuguseid meelepäraseid seeni, kukeseen ei ole kohustuslik. Kuna hetkel on aga hooaeg, siis soovitan proovida just seda kooslust. Ma lihtsalt jumaldan kukeseene praadimise aroomi, väikse sibula, törtsu või ja soolaga loomulikult. Tavaliselt praen teadlikult juba rohkme seda maitsvat metsasaadust, sest enne piruka peale jõudmist leiab julgelt pool tee kõhtu. No kokk ju ometigi peab toitu maitsma, eks?!:)

Vaja läheb:   
Põhi on lihtsamast lihtsam - osta poest 500 g pärmi-lehttaigent ja jäta sulama.
1 pakk ricottat
150 g seeni
pool sibulat
suur peotäis hakitud rohelist sibulat
peotäis hakitud tilli
1 kollane talumuna
õli ja võid praadimiseks
soola

Tee nii:
Soojenda pannil õli ja prae hakitud sibul klaasjaks. Lisa seened ja ca 1 spl võid. Maitsesta soolaga ja jäta jahtuma. Lõika tartaleti vormiga või tassiga taignast rattad (mina saan 10 tk) ja aseta ahjuplaadile. Sega praetud seened ricotta, muna ja hakitud rohelisega ning vajadusel maitsesta veel soolaga (võib lisada ka natuke sidrunipipart). Kata taignarattad seene-ricotta seguga. Ülejäänud taignast vajuta nt pudelikorgiga väikseid täpikesi ning kata pirukad nendega. Küpseta 220 kraadi juures ca 15-20 minutit. Head isu!

1 kommentaar:

Elis ütles ...

Tore uudis, et jälle su tegemistest lugeda saab!

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails