28. august 2010

Omlett minu mehe moodi

Peale kahekuust viibimist Norramaal jõudis ka minu kallis mees lõpuks koju. Selle aja jooksul suutis ta mitu korda helistada, et küsida saia tegemise retsepti... no midaa? Ja koju jõudes tehti tellimus ka topsile juuretisele, et järgmisel korral ise leiba küpsetama hakata. Pidin pikali kukkuma. Suurest rõõmust loomulikult. Väga meeldiv on kuulata, et ka minu teine pool tunneb huvi kokkamise vastu ja suudab seejuures ka loominguline olla. Üks ühine jututeema ja tegemine rohkem:) Eile hommikul tegime koos näiteks omletti. Päris piinlik on tegelikult nimetada seda koostegemiseks, sest  mina kloppisin vaid munad lahti ning lisasin piima ja jahu. Lauagi kattis laps. Retsept ei ole küll midagi enneolematut, kuid mulle meeldis lihtsalt mehe omletitegemise tehnika. Seetõttu otsustasin teha selleteemalise postituse. Näiteks kuidas keerata üks paks omlett ümber nii et ta ei purunue. Aga kõigest nüüd lähemalt...



Vaja läheb:
5 muna
2 kuhjaga tl jahu
150 g peekonit
10 kirsstomatit
100 g juustu
peotäis hakitud rohelist sibulat
soola

Tee nii:
Haki sibul, lõika peekon ja juust väiksteks kuubikuteks ning poolita tomatid. Klopi munad lahti. Sega jahu vähese külma veega ühtlaseks, et ei jääks tükke sisse ja lisa ka piim. Klopi jahu-piimasegu ja munad kokku, lisa maitse järgi soola. Pruunista peekon kergelt kuumal pannil. Keera pliidikuumus keskmisele, lisa pannile ka natuke õli ning kalla muna pannile peekoni peale. Raputa kohe peale ka juustukuubikud, roheline sibul ja tomatid. Jäta kaane alla hauduma kuni muna on hüübinud. Kata pann suure taldrikuga ja keera ümber ning libista omlett pannile tagasi. Lase ka alumisel poolel pruunistuda ja omlett ongi valmis.

3 kommentaari:

Kadi ütles ...

Ja kes ütles et mehed ei ole loomingulised :D Ma ka kohe proovin selle taldriku varjandi üle :P. Kadi

Andra Kalda ütles ...

No mehed on ju nagu lapsed, seega loomingulisust peaks jaguma küll ja küll :D Aga seda taldriku varianti soovitan teha kraanikausi kohal!

inglitiivad ütles ...

Palju piima läheb?

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails