5. aprill 2010

Munakorvi tort tibudega pisikesele Emilile

30.märtsil sai sõbranna pisitütar Emili aastaseks. Eile peeti sünnipäeva ja kingituseks sooviti torti.  Minu õnneks langes pidu kokku pühadega, mistõttu oli munakorviga tordi (mis juba pikemat aega erinevates  blogides silma hakanud) tegemine vägagi sobilik. Tegu on kõige tavalisema kohupiimatordiga, mida sai immutatud õunamahlaga. Korvi sang ja lips on küpsetatud lehttaignast. Kaunistamisel kasutasin kakao-võikreemi, kohupiima-vahukoorekreemi, beseesid ja värvilisi kookoshelbeid.


Munad ja tibud on valmistatud banaani-šokolaadipallikeste põhimõttel. Tibudel on nokkadeks värvilised kookoshelbed, silmadeks nelgiterad ning tiivad ja hari peas võikreemist.



Kakao-võikreem on minu üks lemmikuid, seetõttu lisan retsepti ka siia. Kreemi võib määrida nii biskviidi vahele kui kasutada tordi kaunistamisel.

Vaja läheb:
100 g võid
150 g tuhksuhkut
2 spl kakaopulbrit
1 tl vanillisuhrut

Tee nii:
Vahusta või ja pool suhkrust kergelt läbi. Lisa ülejäänud suhkrud ja kakao ning vahusta veel kuni kreem on kohev ja korralikult segunenud.

6 kommentaari:

omaette ütles ...

Imeilus tort!

kardemon ütles ...

tõesti ilus ja vahva tort! kuidas seda lehttaigna sangakest küpsetasid? mingi kumera aluse peal?

Anonüümne ütles ...

Suur suur tänu tädi Andrale imeilusa ja maitsva tordi eest :D Emili

Liina ütles ...

Oooo, selline meistriteos :)

Andra Kalda ütles ...

Aitäh!:)
Silja, lehttaigna sanga küpsetasin kuumakindla tassi põhjal. Vaatasin sellise tassi (võib olla ka kauss), mille läbimõõt klapiks tulevase korvi läbimõõduga.

Elis ütles ...

Vau! Selle tordi taga on küll üks suur nikerdustöö. Väga kena!

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails