15. veebruar 2010

Vastlakukkel šokolaaditükikeste ja kohupiimase vahukoorega

Isu vastlakuklite järgi kummitab mind igal aastal juba jaanuari lõpul. Eile siis alles otsustasin portsu valmis küpsetada. Lisasin taignale ka šokolaaditükikesi ja tavalisele vahukoorele kohupiima.Tulemus sai täitsa mõnus. Poest ikka naljalt ei lähe enam kuklikesi ostma, sest üldjuhul on sai kuiv ja maitsetu ning kreemi võib luubiga saiamütsi alt otsida...

Vaja läheb:
25 g pärmi
3 dl käesooja vett või piima
1,5 dl suhkrut
0,5 tl soola
9-10 dl jahu
1spl õli
60 g šokolaadi
kardemoni

3 dl vahukoort
200 g kohupiima
1 sl suhkrut

Tee nii:
Vedelda pärm 1 spl suhkruga ja jäta ca 5 minutiks seisma. Lisa ka ülejäänud suhkur, vesi/piim, sool, õli ja jahu. Sõtku kuni taigen hakkab käte küljest lahti ja muutub ilusaks siledaks. Raputa taignale natuke jahu peale ja aseta rätiku alla sooja kohta kerkima. Lase tunnike kerkida kuni taigna kogus on vähemalt kahekordistunud. Vala taigen jahuga üle puistatud lauale, sõtku juurde kardemon ja väikseks tükeldatud šokolaad ning jaga 12 võrdseks osaks. Veereta jahuste käte vahel pallikesed ja aseta need ahjuplaadile rätiku alla veel 15 minutiks kerkima. Määri munaga ja küpseta 180 kraadi juures kuni kuklikesed on kuldpruunid. Jäta rätiku alla jahtuma.
Vahusta rõõskkoor tugevaks vahuks. Sega juurde kohupiima ja suhkur. Lõika kuklikestel müts peast ja kata kohupiimavahuga. Ära sellega koonerda!:)

Kogus: 12 tk

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mega head kuklid

Andra Kalda ütles ...

Väga tore, kui meeldivad!:)

Krissu ütles ...

Need soksi tükid olid seal sees eriti mõnusad;)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails