24. november 2012

Muffinid suitsukana ja suvikõrvitsaga


Soolased soojad muffinid on minu arvates nädalavahetuse hommikuteks üks ideaalsemaid lahendusi - ärkad üles, paned ahju sooja, segad taigna kokku ja tõstad vormidesse, ning samal ajal kui hõrgutised küpsevad, pesed hambad, valid selga riided, valmistad kohvi, katad laua, ajad pere teised liikmed teki alt välja (kui just ahjust tulev muffini aroom seda juba teinud ei ole) ja päev võibki alata! Kohvi tasub serveerida kohe suure tassiga, sest võib juhtuda, et peale esimest muffinit haarab käsi ise teise järele. Soojalt parimad! 


Vaja läheb:
1 muna
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl keefiri
0,5 tl soola
2 spl õli
100 g juustu
100 g suitsutatud broileriliha
100 g suvikõrvitsat
küpsetuspaberit vormide vooderdamiseks (soovitan kasutada just küpsetuspaberit)

Tee nii:
Riivi juust, haki suvikõrvits ja suitsukana. Klopi muna lahti ning lisa jahu, küpsetuspulber, keefir, sool ja õli. Sega taignaks. Lisa ka riivitud juust, tükeldatud suvikõrvits ja hakitud suitsukana. Vooderda muffinivorm küpsetuspaberiga, jaga taigen vormi ning küpseta 170-175 kraadi juures ca 40 minutit kuni muffinid on seest korralikult küpsed ja kena pruuni jumega.


2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mitu muffinit sellest kogusest umbes saab?

Andra Kalda ütles ...

6 suurt või ca 10 tavalist muffinit.

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails