28. mai 2012

Külmsupp peediga

Soojal kevadsuvisel päeval on külmsupp lausa asendamatu. Minu jaoks on külmsupp üks selliseid toite, mis sobib hästi külmkapi tühjendamiseks, et lahti saada näiteks jupikesest singist või juustust, peotäiest rukolast või lusikatäiest pestost. Kappi tekib aeg-ajalt ikka erinevaid jääke ja miks mitte neid ühte patta kokku panna. 




Käesoleva postituse peaosaline sai üsna taimne ja kerge, mistõttu võib igaüks oma maitse järgi midagi lihasemat lisada. Eriti meeldib mulle selle supi juures lillakas-roosa värv ja peedi magusus. Kindlasti sobiks supi sisse panna ka mõned lehed karulauku, mis lisaksid kausitäiele veidi iseloomu just oma küüslauguse maitse tõttu. Ja kui piknikule on soov kaasa võtta just külmsuppi, siis võib selle kogu täiega ära püreestada, pudelisse pista ja kõrrega juua, nagu seda tegi Liina eelmisel Augustiunetusel :)


Vaja läheb:
250 g maitsestamata jogurtit või keefiri
200 g keedetud peeti
jupp kurki
6 redist
2 keedetud muna
soola, pipart, värsket murulauku ja tilli


Tee nii:
Püreesta keedetud peet koos keefiri või maitsestamata jogurtiga. Maitsesta soola ja pipraga. Haki juurde kurk, redis, keedetud munad ja roheline. Söö kohe. 

Kogus: kahele.

5 kommentaari:

Silja Luide ütles ...

Andra, Su pildid on tõeliselt ilusad! Nii palju erinevaid erivärvilisi taustu - kust Sa neid saad, kui küsida tohib?:) Hästi ilus ja maitsekas stilistika on ka, niiet võikski jääda neid fotosid imetlema ... :)

Andra Kalda ütles ...

Aitäh Sulle Silja!:) Erinevate taustade valmistaniseks andis inspiratsiooni kindlasti Marju toidufoto koolitus, peale mida ma tormasin äia juurde ja leidsin sealt aianurgast erinevaid vanu lauajuppe. Need sai ühelt poolt üht ja teiselt poolt teist värvi värvitud. Muidugi taust nr.1 on mu elutoa põrand, mis on valge ning vahvalt kulunud ja kriimuline :)

Liisi ütles ...

Tõeliselt kaunid pildid ja väga hea supp ka.

Toidud, mis sobivad suvega kui valatult

Liisi ütles ...

Oih, pool kommentaari jäi puudu. Tahtsin öelda, et viitasin sellele postitusele/toidule oma blogis:
Toidud, mis sobivad suvega kui valatult

Andra Kalda ütles ...

Tore, et isu äratas! Lähen uurin nüüd Su lehekülge lähemalt... :)

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails