24. november 2011

Juuretisega tehtud odrajahu karask

Idee odrajahu karaskit juuretisega sain ühest vanast kokaraamatust, mida ema juures olles juhtusin sirvima. Mõte tundus mõnus ja sai kohe ka järele proovitud. Sel viisil karaskit küpsetades võib tulemust nimetada pigem odrajahu leivaks. Meile meeldis ja kindlasti teen ühe leivapätsi asemel nüüd hoopis juuretisega karaski. Kui ma muidugi sõbrannadelt jälle juuretist saan, sest miskipärast kipub juba viimased kaks korda Ta minu käes elutegevuse lõpetama. Kas ei kerki leivad, kuigi juuretis haiseb hästi ja vahutab ka või siis ei taha uus juuretisepoeg "hingama" hakata. Jama lugu!








Vaja läheb:
peotäis leivajuuretist
0,5 l vett
1 dl suhkrut
2 tl soola
1 spl õli
odrajahu
köömneid või seemneid

Tee nii:
Sega juuretis käesooja veega ning lisa nii palju odrajahu kuni tekib hapukoore paksune taigen. Jäta käärima ca 7-8 tunniks. Lisa käärinud taignale suhkur, sool, seemned või köömned ja nii palju jahu, et tekiks tihke taigen. Pane taigen võitatud leivavormi ja silu märja käega pealt ühtlaseks. Jäta sooja kohta kerkima. Kui vorm on enam-vähem täis kerkinud, siis soojenda ahi 200 kraadini ja küpseta ca tund aega. Vahepeal võib koorikut veega pintseldada.

2 kommentaari:

Ragne ütles ...

mmmm, vahetame - annan Sulle juuretisega saia ja Sinu mulle sedasama karaskit

Andra Kalda ütles ...

No kõigepealt palun sinult juuretist :D Siis võime vahetada küll!

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails