15. september 2011

Imelihtne pasta praetud sibula ja kõrvitsaga

Ühe pühapäeva lõunal kolis minu kööki üks suur paks kõrvits ja nõudis, et temaga tegelema hakataks. Lõikasin  temast siis suure sektori ja tegin klassikalist kõrvitsasalatit, kuid veidi erilisemal moel. Kõrvitsakest on jagunud supi tegemiseks, pasta sisse, õuntega koos moosipurki, püreestatuna muffinitaignasse, vormiroa sisse, riivituna kotlettidesse ja ka niisama ahjus röstimiseks. Aga ikka veel irvitab osake temast kööginurgas ja nõuab tähelepanu. Nüüd võin küll öelda, et kõrvitsaisu on selleks aastaks otsa saanud.

Vaja läheb:
400 g pastat
200 g kooritud puhastatud kõrvitsat
1 sibul
200 ml 10%-list koort
soola, pipart
parmesani juustu
võid/õli praadimiseks

Tee nii: 
Keeda pasta ja jäta nõrguma. Riivi jämedalt kõrvits. Haki sibul. Kuumuta pannil või/õli, lisa kõvits ja sibul ning prae mõnusalt pehmeks ja klaasjaks. Lisa pannile koor ja kuumuta, kuni see hakkab kergelt podisema. Lisa pasta, sega ja lase mõned minutid veel podiseda kuni koor imbub kergelt pasta sisse. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerimisel riivi peale parmesani juust.

Mida teha aga kõrvitsas peituvate seemnetega? Kohe kindlasti ei tasu neid ära visata, vaid ikka põske pista. Peale seemnete kuivatamise on võimalik seemneid ka röstida, et neid siis mõnusalt hea filmi taustal krõbistada. Idee seemnete röstimiseks sain siit. Kasutasin röstimisel võid ja soola. Ehk segasin ühe terve kõrvitsa seest saadud seemned (enne pesta ja kuivatada) ca 25 g sulatatud võiga, raputasin peale soola ja asetasin seemned küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 160 kraadi juurde ca 25 minutiks röstima.

1 kommentaar:

kristjan ütles ...

Kõrvits on viimane asi mida ma söön, kuid see roog oli ime hea

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails