30. november 2009

Niiiii head minipitsad


Selle pitsapõhja taigna olen saanud nüüd täpselt selliseks nagu mulle meeldib. Põhi jääb kohev ja pehme ning seda on imelihtne vormida. Tegin eile kaks plaaditäit. Hommikul panin veel pool kogust hakkama. Igatahes mõeldes sõbranna K-le panen retsepti ka siia üles, sest temale tundusid need pitsakesed kohe eriti meeldivat:)


Pitsapõhi:
1/2 pakki kuivpärmi (5-6 g)
300 ml käesooja vett
1,5 tl suhkrut
1 tl soola
8 dl jahu + 1 dl vormimiseks
1 spl õli


Kate:
200 g suitsuvorsti
1 väike paprika
150 g riivjuustu
11 kirsstomatit
pitsamaitseainet
ketšupit


Tee nii:
Sega pärm, suhkur ja vesi. Lisa ka sool, õli ja jahu ning sõtkui kuni taigen hakkab kergelt käte küljest lahti. Raputa natuke jahu peale ja jäta rätiku alla sooja kohta umbes tunnikeseks kerkima. Tükelda samal ajal suitsuvorst ja paprika ning poolita tomatid. Kui taigen kerkinud, tee laud ja käed jahuseks ning võta taigen kausist välja. Rulli ca 1 cm paksuseks. Lõika ümmarguse vormi, klaasi, tassi või kausiga (läbimõõt 6-7 cm) rattad. Määri peale ketšup, kata vorsti, paprika ja tomatiga. Raputa peale pitsamaitseaine ja riivjuust. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit.
Määri taignale ketšupit.



Kogus: 22 tk

3 kommentaari:

Kristi ütles ...

Hehhheee...mina ka ootasin siia retsepti. Minu arust on see tainas just selline nagu olema peab. Olen väga pirts pitsataina suhtes, aga need kuklid on väga head, pirukas on ka järgmisel päeval pehme;)
Tore, kui on sõbranna, kes kõik suure vaeva ära näeb (katsetab ning püüdleb täiuse poole) meie aga tuleme siia ja võtame retsepti, naudime toitu ja mõtleme Andrale!

Anonüümne ütles ...

Ja ka 4 aastat hiljem tulen ma siia seda retsepti otsima :D Kadi

Ann ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails